Lei Hannen ontvangt Cultuurprijs Echt-Susteren

Cultuurprijs 2015 web

Afgelopen zondag is de Cultuurprijs 2015 uitgereikt. Winnaar Lei Hannen uit Echt is verheugd: “’t Zwingelke is weer thuis”.

Lei Hannen: “Gezien het hoge niveau van de andere kandidaten had ik het absoluut niet verwacht te winnen, maar ik ben er uiteraard heel erg blij mee. Wat helemaal mooi is, is dat ik het beeldje dat ik heb gewonnen, ’t Zwingelke, zelf gemaakt heb. Het beeldje is terug thuis en staat al op de schoorsteen in de woonkamer. Door het winnen van de Cultuurprijs heb ik weer een extra stimulans gekregen. In de toekomst hoop ik nog veel mooie kunstwerken te maken voor de gemeente Echt- Susteren. Het is niet alleen het smalste, maar vooral ook het mooiste stukje van Nederland”.

Unaniem gekozen

De onafhankelijke jury had de moeilijke taak om uit de genomineerde kandidaten een keuze te maken. De voordrachten zijn beoordeeld op meerwaarde, belang voor de gemeenschap, innoverende impulsen, oorspronkelijkheid/originaliteit en mate waarin men reeds (eerder) is beloond voor deze verdiensten.
Na rijp beraad zijn de verdiensten van Hannen door de jury unaniem verkozen om de Cultuurprijs 2015 te ontvangen.

Cultuur als bindende factor in onze samenleving

Zowel de Klankbordgroep Cultuur als het gemeentebestuur zijn trots op de actieve culturele gemeenschap in onze gemeente. “Cultuur brengt mensen samen, biedt plezier én troost. Daarom steunen we het soort initiatieven als de Cultuurprijs van harte”, aldus wethouder Peter Pustjens. “Cultuur is goed voor mens en samenleving, dat blijkt ook steeds vaker uit wetenschappelijk onderzoek”, benadrukt jurylid Jos Lemmen, “we kijken alweer uit naar de uitreiking van de volgende Cultuurprijs!”