Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert van Wroclaw Baroque Ensemble in kader van “Edith Stein, the star of Europe” en de Heiligdomsvaart Susteren.

29 augustus 2022 20:00 - 22:00

Het Wroclaw Baroque Ensemble” onder leiding van Andrzej Kosendiak.
Het is 130 jaar geleden, dat Edith Stein in het Poolse Breslau geboren werd in een Joods gezin. Ze studeerde o.a. aan de universiteit van Freiburg filosofie en psychologie. In 1n 1922 ging zij over naar het Katholieke geloof. In Keulen trad zij in bij de orde der Karmelietessen. In 1938 trad zij, samen met haar zus Rosa in bij de Karmelietessen in Echt. In 1942, 80 jaar geleden, werd Edith Stein vanuit Echt naar Auschwitz gedeporteerd, waar ze in datzelfde jaar overleed. In 1998 werd ze heilig verklaard.


Het professionele ensemble uit Wroclaw (Breslau) geeft in dit kader concerten in o.a. Keulen, Parijs en Echt. Onder leiding van Andrzej Kosendiak voert het ensemble muziek uit, van de Poolse Renaissance en Barok. Dit op authentieke instrumenten als de gamba en de theorbe (langhals luit).
Een concert ter nagedachtenis van een heilige, die in deze streek geleefd heeft. De gezongen teksten worden tijdens het concert op een scherm geprojecteerd.

Het Wroclaw Baroque Ensemble is gevestigd in het “Narodowe Forum Muzyki”, NFA, een muziekcentrum, dat de thuisbasis is van meerdere professionele koren, orkesten en musici. Het centrum wordt gesteund door het Poolse ministerie van Cultuur, door de stad Wroclaw (Breslau) en de provincie Neder-Silezië.

Gegevens

Datum:
29 augustus 2022
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Sint-Landricuskerk
Vrijthof 2A
Echt, Limburg 6101AP Nederland
+ Google Maps