Persbericht cultuurprijs Echt-Susteren 2023

Uitreiking Cultuurprijs Echt-Susteren 2023 in Nieuwstadt

Op zondag 7 april aanstaande reikt wethouder Peter Pustjens in het gemeenschapshuis van Nieuwstadt de gemeentelijke Cultuurprijs 2023 uit. Een prijs waarmee het gemeentebestuur waardering uitspreekt naar de vele vrijwilligers, die zorg dragen voor een bont cultureel leven.
Was de uitreiking van de Cultuurprijs in het verleden steeds in Echt, de organiserende Stg. Kunst- en Cultuurraad gaat de prijs voortaan uitreiken in de woonkern van de vorige prijswinnaar. De Stichting Tiba (zie foto rechts) uit Nieuwstadt mocht verleden jaar de prijs, mee naar huis nemen. Deze bestaat uit een oorkonde en het bronzen kunstwerkje “’t Zwingelke”, vervaardigd door de kunstenaar Lei Hannen.
Uit de ingezonden voordrachten voor 2023 heeft de jury vijf nominaties geselecteerd. Op 7 april maakt de juryvoorzitter bekend wie de uiteindelijke winnaar van de Cultuurprijs 2023 is.
De genomineerden zijn: de stichting “Echt Feesten”, Jeugdharmonie Koninklijke harmonie “St. Caecilia “Echt, de heer Jacques Graus, Carnavalsvereniging de Peerlinke Illikhoven en Vissersweert en Zangvereniging Vriendenkoor Echt.
De feestelijke uitreiking, die om 14.00 uur begint, wordt muzikaal opgeluisterd door het nieuwe Nieuwstadtse ensemble “Room Service”.
Alle belangstellenden zijn van harte welkom en zijn in de gelegenheid genomineerden en de winnaar te feliciteren.