Dobbe en de Draak, in Echt!

Op 18 januari jl. heeft de PopFactory, met dank aan Stichting Het Vergeten Kind, een aantal scholen in Echt-Susteren mogen verblijden met een de muziektheatervoorstelling: Dobbe en de Draak. Deze voorstelling heeft plaatsgevonden voor groep 1/2 in de Royal Servicebioscoop – mede mogelijk gemaakt door Stichting Menswel.

Het sprookje Dobbe en de Draak staat centraal in het prentenboek en de theatervoorstelling. De auteur van Dobbe en de Draak is Lennaert Roos.
Platland wordt al jarenlang geplaagd door een draak die ‘s avonds huizen plundert. Vooral boeken verdwijnen tijdens die rooftochten, waarmee ook het lezen is verleerd of vergeten. Als tenslotte de Koninklijke Bibliotheek in het kasteel het ook moet ontgelden, komt koning Willem eindelijk in actie. Hij doet een oproep aan het volk om de draak te verslaan en belooft zijn dochter Jade als bruid. Met dat vooruitzicht gaat ridder Koenraad op weg. Hij heeft alleen geen idee waar die draak zich schuilhoudt. Gelukkig komt hij Dobbe tegen die de sleutel heeft tot de oplossing.

 

De leerlingen van de Driepas taalschool op het azc, Basisschool de Violier en Basisschool Maria Goretti hebben ontdekt wat de sleutel is… Sommigen hebben zelfs nog een aantal werken gemaakt n.a.v. de voorstelling.
Al met al een nieuw sprookje voor de kinderen in Echt-Susteren, begeleid door een heuse drakenband!