Hoorcollege schrijver Kees ’t Hart

Dinsdag 15 november a.s. is schrijver Kees ’t Hart te gast in het Connect College te Echt en geeft daar een hoorcollege dat vrij toegankelijk is. ’t Hart zal vertellen over zijn werk, waarbij de tekst ‘De duif’ uit Engelvisje en andere verhalen (2010) centraal staat. Tijdens het hoorcollege zal hij dieper ingaan op deze tekst en ook vragen uit het publiek beantwoorden. Op interactieve wijze zal ’t Hart ook het publiek op andere wijze bij zijn lezing betrekken. Ook is er aandacht voor zijn nieuwe roman die binnenkort zal verschijnen.

Kees ’t Hart (Den Haag, 1944) debuteerde in 1988 als prozaschrijver met de bundel Vitrines. In de jaren daarna verschenen met name romans, maar ook twee dichtbundels: Kinderen die leren lezen (1998, bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs) en Ik weet nu alles weer (2008). Verder publiceerde ’t Hart een reportage over FC Heerenveen (Het mooiste leven…) en talloze essays en kritieken. Zijn roman De revue (1998) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en werd bekroond met de Multatuliprijs; de roman Ter navolging (2004) op de shortlist van de AKO Literatuurprijs. In 2012 verscheen zijn roman Hotel Vertigo, in 2014 publiceerde hij zijn goed ontvangen roman Teatro Olimpico. In de VS verscheen zijn The Road to Camden, een lang gedicht over Walt Whitman. Kees ’t Hart schrijft recensies voor De Groene Amsterdammer.

Aanvang van de lezing dinsdag 15 november a.s. is om 13.30 uur en de toegang is gratis. De lezing is georganiseerd door Connect College Echt, Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren en De Domijnen. Locatie: Connect College, Populierlaan 1 te Echt, lokaal C53.

De lezing is openbaar en voor belangstellenden vrij toegankelijk!