Kunstproject Sjarabang 2016 geopend

Thema “Jong!” inspireert jong en oud….!

Zaterdag 11 juni werd met een rondrit langs de deelnemende kunstwerken de vierde editie van het Kunstproject “Sjarabang” geopend. Wethouder Pustjens gaf in Nieuwstadt bij het gemeenschapshuis het startsein. De onthulling van de gemaakte kunstwerken door de leden van jeugdclub de Auvermenkes, aangestuurd door vrijwilligers van stichting Tiba mocht rekenen op veel belangstelling. Het leuke in Nieuwstadt was dat een groep senioren van de Huiskamer-plus zich spontaan aansloot bij het initiatief van de jeugd en een handje meehielp om een ‘levensboom’ binnen de gemeenschap vorm te geven. Symboliek verweven met het leven van alledag.

Het idee van Sjarabang is om in de kernen groepen, c.q. verenigingen in de openbare ruimte tijdelijke kunstobjecten te laten maken, gerelateerd aan een thema, voor dit jaar JONG! Dat levert prachtige kunst op die door het volgen van een fietsroute bekeken kan worden. Bijkomende factor is dat niet alleen inwoners maar ook andere belangstellenden van binnen of buiten de uit de regio op een sportieve manier kennis kunnen maken met de grote en kleine kernen binnen dé groene taille gemeente Echt-Susteren. De kunstwerken zijn de hele zomer te bezichtigen.

Fietsroute 

Vanaf het startpunt gaat het richting Susteren waar Sociaal Cultureel Centrum D’n Hook met o.a. keramiek en quilts en Basisschool In ’t Park met een grote collage hun bijdrage exposeren. Daarna kan bij  Basisschool Op de Slek het volgende kunstobject, portretten in Warhol-stijl worden bezocht, om vervolgens naar ’t Patronaat in St. Joost te gaan en te genieten van de door jeugdleden van fanfare Sint Judocus beschilderde kuikentjes en stenen. Als laatste gaat het weer richting Susteren waar een tijdelijke muurschildering bij Jongerencentrum Haaze wacht op de kunstliefhebbers. Kunstproject Sjarabang mag zich verheugen op een steeds groeiende belangstelling. Ook doordat sommige kunstwerken van de vorige edities nog steeds te bezichtigen zijn.
Dit project wordt inmiddels voor de vierde keer georganiseerd als onderdeel van de Cultuurzomer Echt-Susteren 2016. Het initiatief voor het Kunstproject ligt bij de Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren en de contacten om in de kernen kunstwerken te realiseren lopen via de cultuurcoach Monique van der Vleuten. Deze laatste kan alvast tevreden zijn met de editie van dit jaar. Niet te lang, want het eerste lustrum van Sjarabang staat al om de hoek te wachten. Daarover later meer!

Voor de fietsroute: klik hier