Echt-Susteren: Archeologiedagen 2017

Archeologiedagen 2017

Stap samen met familie en vrienden in de rijke geschiedenis van Echt tijdens de Archeologiedagen 2017 in onze gemeente. Kom van 14 t/m 22 oktober zien, horen en ontdekken bij de vele activiteiten voor jong en oud!


Echt in de Middeleeuwen 
Het thema van de Archeologiedagen 2017 in Echt-Susteren is dit jaar ‘Echt in de Middeleeuwen’. Maar liefst twee weekenden zijn er leuke interactieve activiteiten georganiseerd in en rond het centrum van Echt. Iedereen mag gratis meedoen! Er zijn verschillende rondleidingen en een leuk kinderprogramma. Bovendien krijgt u, door het bezoeken van de unieke tentoonstelling, een beeld van het dagelijkse leven van middeleeuwse huishoudens.
Kinderprogramma Op zaterdag 14 oktober kunnen kinderen van 13.00 uur – 17.00 uur ‘Op ontdekkingstocht in de bodem’. Kinderen kunnen dan, samen met ouders of grootouders, zelf aan de slag als archeoloog bij Bocage. In dit gebied in Echt is vorig jaar een grafsite gevonden door lokale archeologen. Ook zijn er rondleidingen gepland rondom Gebroek en De Doort. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een leuk presentje. Tip: Denk aan gepaste kleding en schoenen.

Bijzondere tentoonstelling Tijdens opgravingen in Echt in 2011 zijn middeleeuwse restanten uit oude grachten gevonden. Aan de hand van deze vondsten kan worden afgeleid hoe het dagelijks leven er toentertijd heeft uitgezien. Dit staat centraal tijdens de tentoonstelling ‘Aan tafel in de Middeleeuwen’ op zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 13.00-17.00 uur in het gemeentehuis. Verschillende gebruiksvoorwerpen, eet- en bewaargewoonten en etiquette uit de Middeleeuwen worden belicht. Ook leert u de middeleeuwse keuken kennen met een heerlijke proeverij. Op zaterdag zijn ook nog rondleidingen gepland in het centrum van Echt. Zondag 22 oktober staat in het teken van ‘Tussen scherf en Schat’. Heeft u zelf thuis nog ‘’vondsten’’ liggen waarvan u graag wilt weten wat het is en hoe oud het is? Laat deze voorwerpen dan op zondag 22 oktober vanaf 15.30 uur zien aan een deskundige archeoloog en kom erachter.