Zondag 7 mei a.s.: rondleiding Schatkamer & Basiliek Susteren

Zondag 7 mei a.s. zwaaien de deur van zowel Schatkamer ‘t Stift, als ook de deuren van de H. Amelbergabasiliek open voor publiek. De stadgidsen verzorgen een gecombineerde rondleiding. Deze begint in ’t Stift met een korte videopresentatie en een bezoek aan de schatkamer, waarna de rondleiding wordt vervolgd in de basiliek van Susteren.

De vroeg-romaanse kerk heeft een unieke en historische betekenis, zowel regionaal, nationaal en evenzeer bovenregionaal. Ook de, veelal unieke kerkschatten die door eeuwen heen zijn verzameld, zijn van bijzondere, historische waarde en dragen bij om de (kerkelijke) geschiedenis van Susteren duidelijk te duiden. Uniek is natuurlijk het Evangeliarium, maar evenzo de reliekschrijnen van de heiligen die al eeuwen zijn verbonden met Susteren.

De rondleiding start om 14.00 uur bij ’t Stift aan het Salvatorplein in Susteren. De kosten bedragen € 4,50 per persoon en de maximale groepsgrootte is 20 personen. De kosten kunnen ter plaatse worden voldaan. Vooraf aanmelden is niet nodig! Duur van de rondleiding is ongeveer 1½ tot 2 uur! Op aanvraag (via e-mail) zijn andere dagen en tijden mogelijk: merry.travel.ms@gmail.com